1.12.1979: Ο Γιάτσεκ Γκμόχ έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΣ
O Γιάτσεκ Γκμοχ αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα και έρχεται στην Ελλάδα όπου στην συνέχεια κάνει μια μεγάλη καριέρα με αρκετές ομάδες.
Στις 1 Δεκεμβρίου 1979 του ανατέθηκε επίσημα η τεχνική ηγεσία σε αναπλήρωση του κενού που υπήρχε στην τεχνική ηγεσία, μετά την απόλυση του Νίκου Αλέφαντου.
Ο Γκμόχ ηταν από το 1976 πρώτος προπονητής της Εθνικής Πολωνίας και κάθισε στον πάγκο της στο παγκόσμιο κύπέλλο του 1978 στην Αργεντινή, στο οποίο η Πολωνία κατέκτησε την 3η θέση. Ο Γκμοχ μετά το 1978 ζούσε ως φυγάδας στο Όσλο της Νορβηγίας ερχόμενος σε ρήξη με το τότε καθεστώς της πατρίδας του.
Ο Γιάτσεκ Γκμοχ έφερε πρωτοποριακά πράγματα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την αγωνιστική σαιζόν 1979-1980 με προπονητή τον Γιάτσεκ Γκμοχ από τον Δεκέμβριο και μετά παρουσιάστηκε πολύ δυνατός και στο τέλος κατέκτησε την 6η θέση έχοντας πάλι τον τίτλο της καλύτερης επαρχιακής ομάδας.








